Umjetna trava
348

Ilidžanski stadion FK Igman u novom ruhu

Klix.ba
Na fudbalskom terenu FK Igman na Ilidži u toku je postavljanje umjetne trave, čime će stadion dobiti novi izgled. Uporedo sa postavljanjem umjetne trave gradi se i balon hala za fudbal, koja će predstavljati zaklon od vjetra i snijega pružajući odlične uslove za treniranje.

Tim povodom delegacija Općinskog vijeća Ilidža posjetila je upravu FK Igman. Jakup Viteškić, predsjednik Skupštine FK Igman informisao je goste o trenutim aktivnostima ovog kluba, ističući da je u posljednjih tri godine puno urađeno na rekonstrukciji i izgradnji sportskih terena FK Igman.

“Rekonstrukcija ovog terena od izuzetne je važnosti za one koji su u trenažnom procesu, kao i rekreativce, a postavljanje trave bila je itekako potrebna. Nadam se da će ovaj teren u ovom dijelu Ilidže doprinijeti masovnijem bavljenju fudbalskim sportom", istakao je Viteškić.

Prema njegovim riječima podloga mora biti takva da se na njoj igra s jednakim kopačkama kao na prirodnoj travi. Želja je osigurati izbjegavanje ozljeda toliko koliko je to moguće izbjeći na prirodnoj podlozi. Potom ne smije biti blještavila, mora biti trajnija od prirodne trave a jednako propusna za oborine. Ta podloga ne mijenja svojstva ni na minus 20 stepeni.