Povećava se broj artikala
251

Hasičević: Akcija zaključavanja cijena je izuzetno uspješna, produžujemo je na još tri mjeseca

I. M.
Amir Hasičević, federalni ministar trgovine (Foto: V. D./Klix.ba)
Amir Hasičević, federalni ministar trgovine (Foto: V. D./Klix.ba)
U Sarajevu je danas održana press konferencija o efektima akcije "Zaključavamo cijene" nakon dva mjeseca.

Federalni ministar trgovine Amir Hasičević kazao je da su osnovne teme današnjeg sastanka bile evaluacija dosadašnjih rezultata i planiranje daljih aktivnosti.

"Ocijenili smo ovu akciju uspješnom s obzirom na to da smo u ovoj akciji uspjeli da animiramo domaće proizvođače, prije svega prehrambene industrije koji su dali svoj pozitivan stav na ovu akciju. Imali smo predstavnike velikih trgovačkih lanaca koji posluju i van teritorije BiH i jedan od zaključaka jeste da je ovakva vrsta akcije usmjerena na kontrolu cijena jedna od najboljih u regionu", rekao je.

On je također naglasio da su se danas dogovorili da će se ova akcija nastaviti.

"Ona je trebala trajati do 15. marta, međutim, ona ide dalje još tri mjeseca što znači da će do 15. juna cijene biti zaključane, a dodatno će se proširiti i broj artikala", rekao je,

Hasičević je kazao da su sastanku prisustvovali predstavnici udruženja potrošaća sa kojima su govorili o pozitivnim i negativnim stranama akcije te su se usaglasili da će naredne aktivnosti biti usmjerene na to da se uspostavi sistematsko označavanje artikala kako bi se mogli lakše prepoznati.

Jadranka Penava, Predsjednica Uprave MEGGLE BH, kazala je da cijeni da je prvi val akcije zaključvanja cijena donio pozitivne rezultate.

Jadranka Penava, Predsjednica Uprave MEGGLE BH (Foto: V. D./Klix.ba)
Jadranka Penava, Predsjednica Uprave MEGGLE BH (Foto: V. D./Klix.ba)

"Na to ukazuju i brojke koje možemo da potvrdimo na artiklima u kojima je naša kompanija sudjelovala. Izrazila nadu da će nastaviti ovim putem i na taj način doprinijeti stabilizaciji cijena i povećanoj potrošnji domaćih proizvoda", kazala je.