Nakon 25 godina
71

Dvorana Partizan u punom sjaju: Zeničani dobili adekvatan prostor za treniranje gimnastike

Piše: E. M.
Detalj s otvorenja dvorane "Partizan" (Foto: E. M./Klix.ba)
(Foto: E. M./Klix.ba)
Nakon završetka prve faze obnove danas je upriličeno svečano otvorenje gimnastičke dvorane Partizan koja će biti mjesto na kojem će najmlađi Zeničani učiti prve gimnastičke korake, razvijati se i brusiti formu za takmičenja.

Gimnastička dvorana Partizan više od 25 godina je bila van funkcije, a sportski radnici Sportskog društva Winner odlučili su je rekonstruisati kako bi svojim mlađim sugrađanima osigurali optimalne uvjete za normalan fizički razvoj. Projekt obnove koštat će blizu 100.000 KM.


"Mnogo truda je uloženo da se obnovi ova dvorana. U prvoj fazi smo sanirali samo dvoranu, a u narednom periodu ćemo obnoviti prateće objekte. Većinu sredstava smo osigurali sami i pomoću donatora kojima se zahvaljujem", kazao je predsjednik Skupštine SD Winner Sanjin Aldobašić.

Gradska uprava Zenice pružila je podršku tako što je dvoranu ustupila bez ikakvih naknada na period od deset godina. Profesor Sejo Pojskić emotivno je vezan za dvoranu u kojoj je napravio svoje prve gimnastičke korake prije više desetina godina.

"Ovdje smo proveli toliko vremena da nam je ova dvorana bila druga kuća. Nama je ovo veliki događaj jer se otvara gimnastički klub u dvorani u kojoj smo i mi učili prve gimnastičke korake. Ovo će omogućiti djeci da napreduju i da se poslije pronađu u nekom drugom sportu s obzirom na to da je gimnastika bazični sport", izjavio je Pojskić.

U dvorani je instaliran novi sistem grijanja, sanirani su zidovi i podovi, a u narednom periodu bit će instalirana gimnastička oprema koja je donacija iz Holandije.

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović je izjavio kako je Gradska uprava spremna pružiti podršku i u obnovi vanjskog terena na lokalitetu Papirna gdje se nalazi i sportska dvorana Partizan.

"Prije tri mjeseca ovo je sve bilo oronulo i crno, a sada izgleda odlično. Zenica je sportski grad, a potezi koje povlačimo dovest će sportske stvari u normalno stanje. Upravo na ovoj lokaciji sam i ja napravio prve sportske korake i nadam se da će i vanjski teren uskoro biti obnovljen", izjavio je Kasumović.

Nakon govora je uslijedilo presijecanje svečane vrpce, a polaznici Sportskog društva Winner sve prisutne su počastili performansom u kojem su pokazali svoje gimnastičke sposobnosti.