Humani gest
75

Druga gimnazija Sarajevo organizuju prvu donatorsku večeru, saradnja bivših i sadašnjih učenika

Klix.ba
Prva svečana donatorska večera Druge gimnazije Sarajevo održat će se 28. decembra u prostorijama Bečke kafane hotela Evropa sa početkom u 19 sati. Inicijatori večere su direktor i učenici Druge gimnazije i predsjednica Alumni asocijacije ove škole.

Cilj Prve svečane donatorske večere jeste da se prikupljenim sredstvima omogući stipendiranje učenika, proširivanje fonda školske biblioteke, kao i da se učenicima lošijeg imovnog stanja obezbijedi odlazak na ekskurziju.

Iz Druge gimnazije su naveli kako je ovaj događaj jedinstvena prilika da se okupe kako bivši učenici tako i roditelji učenika koji trenutno pohađaju ovu školu. Na donatorsku večer su pozvane i vodeće ličnosti bosanskohercegovačkog društva, politički predstavnici, mediji, zatim, predstavnici diplomatije u BiH, nevladinog sektora, kao i vodećih kompanija.

"Uvijek sam pozitivno iznenađen novim incijativama učenika Druge gimnazije. Ovaj projekat mi je posebno drag s obzirom na to da se odvija u saradnji sadašnjih i bivših učenika ove škole" izjavio je Seid Alibegović, direktor Druge gimnazije.

"Zaista vjerujem u uspjeh ove inicijative, nadam se da će se ova večera pretvoriti u tradiciju", rekao je Dario Lončarević, učenik trećeg razreda Druge gimnazije i incijator ovog projekta.

Pozvali su sve prijatelje i bivše učenike Druge gimnazije Sarajevo da doprinesu ovom događaju svojim učešćem. Računajući na potpuno razumijevanje, podršku zainteresovanih, organizatori očekuju da će se ostvariti ovaj humani cilj i da će noć proteći u dobrom druženju i zabavi.