(Ne)primjereno
248

Dok Konaković klanja džumu, službena vozila parkirana na glavnoj gradskoj saobraćajnici

A. L.
Foto: Čitatelj/Klix.ba
Foto: Čitatelj/Klix.ba
Vozila koja koristi ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine i njegovo obezbjeđenje danas su bila parkirana na glavnoj saobraćajnici u naselju Čengić Vila u Sarajevu tokom džuma-namaza.

Na fotografiji koju nam je poslao čitalac mogu se vidjeti dva službena vozila Ministarstva vanjskih poslova BiH koja stoje u krajnjoj desnoj traci glavne sarajevske saobraćajnice u smjeru Otoke.

Fotografija je nastala u petak oko 12 sati i 30 minuta, a čitalac nam je potvrdio da su vozila na istom mjestu bila parkirana i pet minuta prije početka džuma-namaza.

Ovim povodom kontaktirali smo ministra Konakovića koji nam je rekao da vozila nisu bila parkirana na tom mjestu sve vrijeme, već da su ga tu dovezla i kasnije došla po njega.

"Oni su mene dovezli i ostavili tu i otišli se parkirati. Kasnije su došli po mene i zadržali se na tom mjestu nekoliko minuta, da li tri, da li pet minuta - ne znam. Uglavnom, bili su nekoliko minuta", rekao nam je Konaković.

Dodaje da su vozila bila parkirana "na početku desne, isključne trake" i da nikome nisu smetala, "ni ljudima ni automobilima."

"Zbog opisa i dinamike posla to nam se dešava i dešavat će se. Vodimo računa da ne blokiramo i ne smetamo ljudima", dodao je Konaković.

Foto: Čitatelj/Klix.ba
Foto: Čitatelj/Klix.ba

Dok su vozila MVP-a bila parkirana na cesti, primjetna su bila i parkirana privatna vozila na trotoaru za pješake.

U svakom slučaju, može se postaviti pitanje da li je razumno i opravdano da se za vrijeme obavljanja vjerskih dužnosti automobili parkiraju na mjesta koja za to nisu predviđena. A gradska saobraćajnica je zasigurno posljednje mjesto gdje vozilo treba biti parkirano, bilo to 30 sekundi ili nekoliko minuta.