Zbog CIK-a
13

Dodik prvo pohvalio Evropsku uniju pa opet promijenio mišljenje

A. D.
Foto: T. S./Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba
Samo dan nakon što je član Predsjedništva BiH i lider SNSD-a Milorad Dodik izrazio podršku usvajanju zajedničke Deklaracije Evropske unije i zemalja Zapadnog Balkana na online samitu u Zagrebu, ponovo je promijenio stav.
Naime, Dodik je preksinoć pohvalio EU kazavši da samo održavanje konferencije, do kojeg je došlo bez obzira na trenutnu situaciju, pokazuje da ne postoji kriza koja može spriječiti iskrene partnere da razgovaraju o modelima svoje buduće saradnje.

U jučerašnjem intervjuu za RTRS, pak, mijenja stav, te ne krije da je razočaran zaključcima samita Evropske unije i Zapadnog Balkana, a strance, kako kaže, okrivljuje zbog situacije u Centralnoj izbornoj komisiji.

Nije mu, kaže, jasno kako su stranci odobrili imenovanje novih članova Centralne izborne komisije BiH, čime je, prema Dodikovom mišljenju, bačena sjena na predstojeće lokalne izbore.

"Kako je moguće da promijene članove Komisije kad piše da dok se ne završi konstituisanje organa po prethodnim izborima, ne može biti promjene članova. Odjednom ništa ne važi. Očigledno ima mjesta razmišljanju da neko planira sve kako bi kreirao izbore kako mu odgovara", rekao je on.