Nestale osobe
0

Deseci tragača još uvijek u potrazi za Ružicom Bičvić i Salihom Omerović

FENA
Ružica Bičvić
Ružica Bičvić
Intenzivna potraga za Ružicom Bičvić, koja je nestala 20. aprila u naselju Dobrinja, u općini Novi Grad Sarajevo, jutros je nastavljena.

Na terenu se nalazi 50 uposlenika Federalne uprave civilne zaštite sa svim raspoloživim sredstvima. U potrazi još učestvuju i PU Novi Grad, GSS Sarajevo, GSS Novi Grad, GSS Ilidža, Kantonalna uprava civilne zaštite Kantona Sarajevo, Općinska služba CZ Novi Grad i rodbina nestale, što ukupno čini oko 80 ljudi koji su danas uključeni u potragu – navodi se u izvještaju Operativnog centra FUCZ.

Saliha Omerović
Saliha Omerović

Federalna uprava civilne zaštite i dalje je u stalnom kontaktu sa svim institucijama i organizacijama uključenim u potragu za nestalom 54-godišnjom Salihom Omerović, čiji je nestanak prijavljen 15. aprila na području općine Srebrenica, kao i institucijama i organizacijama na području Zeničko-dobojskog kantona, u potrazi za nestalim Senahidom Čagom, za koga se pretpostavlja da je pao u rijeku Lašvu 2. aprila ove godine.

Federalna uprava civilne zaštite vrši prikupljanje dodatnih informacija, prati se stanje na terenu, te je spremna da se odmah u slučaju pronalaska novih tragova ili dobijanja pouzdanih informacija uključi u nastavak potrage - navodi se u izjveštaju ove uprave.