|

Čović očekuje pozitivne ocjene za BiH u Izvještaju Evropske komisije

Čović očekuje pozitivne ocjene za BiH u Izvještaju Evropske komisije
43
F
FENA
28.5.2019. u 19:07
47
komentara
43

dijeljenja
Čović očekuje pozitivne ocjene za BiH u Izvještaju Evropske komisije Foto: R. D./Klix.ba
Lider HDZ-a i zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda BiH Dragan Čović održao je danas sastanak sa šefom Delegacije Evropske unije u BiH i specijalnim predstavnikom EU u BiH Larsom-Gunnarom Wigemarkom, a glavna tema je bio Izvještaj Evropske komisije o napretku BiH koji će sutra biti službeno objavljen.
Sagovornici su izrazili očekivanja kako će u Mišljenju Evropske komisije o kandidatskom statusu BiH biti naznačeno kako je Bosna i Hercegovina učinila potrebni napredak u procesu evropskih integracija.

Također, izraženo je uvjerenje kako će do tada BiH dobiti stabilnu demokratsku vlast, legitimiranu na proteklim izborima od strane tri konstitutivna naroda i svih građana BiH.

Konkretno, kada je u pitanju proces uspostave vlasti u BiH, Čović je još jednom istaknuo kako demokratski izabrani predstavnici hrvatskoga naroda traže njenu hitnu uspostavu kako bi se omogućio kontinuitet u pogledu euroatlantskih integracija.

Istovremeno, još jednom je naglasio da su izmjene Izbornog zakona sastavni dio svih potencijalnih koalicijskih aranžmana na razini Federacije BiH, saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.
Prijavi grešku


Komentari (47)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...