Četvrti dan od nestanka
232

Četiri posade FUCZ-a čamcima tragaju za Almirom Gluhićem, na terenu i porodica

Piše: M. N.
Federalna uprava civilne zaštite uključila je i timove za spašavanje na vodi i pod vodom koji tragaju za Almirom Gluhićem iz Zavidovića koji je nestao 2. maja. U potrazi učestvuje na desetine ljudi, među kojima je i njegova porodica.

Nakon što su jučer pronađeni njegova odjeća i lične stvari na lijevoj obali rijeke Bosne u mjestu Porobići blizu magistralnog puta Zavidovići-Maglaj, potraga je usmjerena na rijeku Bosnu od Zavidovića prema Maglaju.

Pripadnici FUCZ, obučeni za spašavanje na vodi i pod vodom, raspoređeni u četiri posade i sa četiri raft čamca, započeli su jutros pretragu korita rijeke Bosne.

Nivo vode koji je u ovom dijelu rijeke inače visok, zbog kiše koja je padala prethodnih dana još je porastao, a postoji i dosta mjesta sa nanosima koje treba pregledati.

Potraga će se uporedo odvijati i na kopnu gdje će timovi FUCZ pretraživati obje obale rijeke Bosne od Zavidovića prema Maglaju.

U današnjoj potrazi, osim 35 pripadnika FUCZ, uključeni su članovi porodice i prijatelji nestalog mladića.

Prema posljednjim informacijama, Gluhić je neko vrijeme proveo na obali jer je ispušio dvije kutije cigareta, ali ga nažalost niko nije vidio. On je i ranije nestajao na nekoliko dana, a posljednjih dana nije komunicirao ni s najbližima.