Pružanje podrške djeci
98

Caritas nastavlja saradnju sa JU "Djeca Sarajeva" kroz projekat "Putujući vrtić dolazi vama"

V. K.
Caritas Švicarske od maja 2018. godine aktivno sarađuje s JU "Djeca Sarajeva" na implementiranju projekta "Predškolsko obrazovanje za svu djecu" - PEACH, a sve u cilju pomoći što većem broju djece kojoj su predškolski odgoj i obrazovanje uskraćeni.

U proteklom periodu, Caritas Švicarske je pružio podršku za otvaranje prvog Putujućeg vrtića u Kantonu Sarajevo, upravo u cilju ostvarivanja dostupnosti predškolskog odgoja i obrazovanja za djecu iz ruralnih dijelova Kantona Sarajevo.

Kako je navedeno, projekt je izuzetno dobro prihvaćen, a Caritas svojim svakodnevnim aktivnostima pokušava dodatno doprinijeti unapređenju podrške kako djeci, tako i JU "Djeca Sarajeva".

"S ciljem što većeg obuhvata djece predškolskim odgojem i obrazovanjem, Caritas Švicarske ulaže dodatne napore da pruži podršku JU Djeca Sarajeva u kampanji da Putujući vrtić dođe do djece kojoj su predškolski odgoj i obrazovanje uskraćeni", saopćeno je iz Caritasa.

Na stranici JU "Djeca Sarajeva" navedeno je da su vrtići ovakvog tipa aktivni od kraja 2020. godine, a u skladu s tim, iz ove institucije su pozvali roditelje da i ove godine upišu djecu u Putujući vrtić koji je naročito namijenjen za one koji dolaze iz udaljenih općina.

"Mališani, dođite da se igramo i učimo kroz igru", poručuju iz ove ustanove.

Također, na stranici JU "Djeca Sarajeva" naznačeno je da upis traje do 31. augusta.

"Svoje dijete možete upisati do 31. avgusta 2021. godine, a više informacija potražite na stranici JU 'Djeca Sarajeva' ili pozivom na broj telefona –-061 683 242", navodi se.