BiH
68

Babalj poručio Majkić: Uozbiljite se i slušajte me, ako nećete, začepite uši

Piše: Er. M.
Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
Zajednička komisija za odbranu i sigurnost BiH dobila je informaciju od Ministarstva sigurnosti BiH u vezi sa dešavanjima o kojima je javnost upoznata, a koje se tiču pojave transkripta presretnutih razgovora koji ozbiljno inkriminiraju rad i postupanje suspendovanog glavnog tužioca BiH Gorana Salihovića.

Članica Komisije Dušanka Majkić kazala je da je pismo zbunjujuće i da je dostavljeno u ime SIPA-e ministru sigurnosti BiH koji je dokument takvog stepena povjerljivosti pustio svim članovima komisije.

Ona je kazala da su podaci koji su povjerljivi odjednom dostupni cijeloj javnosti te da je te podatke Tužilaštvo BiH kvalifikovalo kao tajne.

Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba

"Ovo je ozbiljan propust SIPA-e. Malo nam je naših obaveza, oteli smo to od Komisije za nadzor nad OSA-om BiH da mi to radimo. Ovo je pakleni plan. Ministar, direktor SIPA-e i zamjenik predsjedavajućeg ove komisije su kadar SDS-a. Nemojte da pravimo cirkus“, rekla je Majkić.

Član Komisije Darko Babalj odgovorio je Majkić, ističući kako je predsjedavajući Komisije za nadzor nad OSA-om BiH Nikola Špirić iz SNSD-a kojeg se ne može puškom natjerati da sazove sjednicu.

Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba

"Uozbiljite se i slušajte me. Ako nećete - začepite uši. Ja sam iz SDS-a. Rezultat svega ovog je suspenzija. Neću uopće da pričam o transkriptima jer nije Goran Salihović suspendovan što je pojeo dvije čokolade. Vi Dušanka pričate nebuloze koje nikoga ne interesuju. Vi ne prisustvujete sjednicama komisija, a ne posjetama. Druga stvar je Komisija za nadzor nad OSA-om BiH. Pa ne možete puškom natjerati Špirića da sazove sjednicu. Znate kako on to smandrlja“, rekao je Babalj.