{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ashdown smijenio Dragana Kalinića

N
30.6.2004. u 13:46
0
0
Ashdown smijenio Dragana Kalinića
0
Ashdown smijenio Dragana Kalinića
Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Dragan Kalinić potvrdio je danas u parlamentu da ga je s te dužnosti smijenio visoki predstavnik međunarodne zajednice u BiH Paddy Ashdown.
"Smijenjen sam zbog Radovana Karadžića, a njega čuvaju Bog i anđeli", rekao je Kalinić u obraćanju zastupnicima Narodne skupštine RS-a.

Razlog za smjenu je nedovoljna suradnja RS-a s Haaškim tribunalom zbog čega BiH nije primljena u program Partnerstvo za mir na proteklom summitu NATO-a u Istanbulu.

Kalinić je kazao da je smijenjeno još osoba koja se nalaze na različitim dužnostima u RS-u i da će zaštitu zatražiti pred Međunarodnim sudom za ljudska prava u Strasbourgu.

Među smijenjenim je i ministar unutarnjih poslova RS-a Zoran Đerić. Visoki predstavnik u BiH je izjavio da su lideri NATO-a na summitu u Istanbulu odlučili da ne pozovu BiH da se priključi programu Partnerstvo za mir zbog toga što nije ispunila svoje međunarodne obveze prema Haaškom tribunalu i da su za taj propust, kako je istaknuo, okrivili opstrukciju u RS-u.

Ashdown je najavio i da priprema mjere koje će, kako je rekao, "smanjiti utjecaj onih koji žele opstruirati napredak BiH k stabilnosti, prosperitetu i vladavini prava".

Kalinić je tokom rata u BiH obavljao dužnost ministra zdravstva u Vladi RS-a. Za predsjednika Skupštine biran je u tri mandata, dok se na čelu Srpske demokratske stranke (SDS) nalazi od 1998.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoće li posjeta Predsjedništva BiH Srbiji značajnije promijeniti odnos između dvije zemlje?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: