Beograd
17

Ana Brnabić pozvala na skup "Srbija protiv nasilja" koji je označen kao protest protiv Vučića

S. Š.
Ana Brnabić (Screenshot/RTS.rs.)
Ana Brnabić (Screenshot/RTS.rs.)
Glavni grad Srbije danas i sutra će biti "na nogama" s obzirom na dva velika skupa koja su najavljena. Prvi, koji će biti večeras, potpisuje Aleksandar Vučić, a drugi - u subotu - opozicija.

Skup "Srbija nade" bit će održan večeras i počinje u 19 sati. Aleksandar Vučić je pozvao sve građane Srbije na, kako je naveo, skup za budućnost koji će pokazati jedinstvo zemlje u teškim trenucima.

I dok Vučić i njegove stranačke kolege i simpatizeri najavljuju svoj dolazak na skup koji je označen kao kontramiting protesta "Srbija protiv nasilja" koji se u Beogradu već održavao tri puta, premijerka Ana Brnabić pak poziva upravo na taj skup, koji je još okarakterisan i kao protiv Aleksandra Vučića i vlasti.

"Ja u svoje ime želim da kažem da su svi građani dobrodošli na skup protiv nasilja, u subotu. Ja ću biti tamo pa zato želim da pozovem građane jer je to skup koji ja osjećam bliže svom srcu. Skup nade, skup jedinstva....", poručila je Brnabić na sjednici Narodne skupštine Srbije koja se održala jučer.

Interesantno je što je Brnabić pozvala na skup na kojem su građani zahtijevali ostavku vladajućih struktura, jednoglasni tražili ostavku Aleksandra Vučića. Također, na prošlosedmičnom skupu održanom u petak 20. maja, okupljeni građani poručili su:"Sve mora da stane, kako bi oni otišli." upravo ciljajući na one koji se nalaze na vlasti.

Također, Brnabić je do sada osporavala pomenute proteste pa je tako na svom Instagram profilu objavila fotošopiranu fotografiju na kojoj se nalaze Siniša Mali, Aleksandar Vučić i ona aludirajući na to da se javnosti lažira stvarna slika i brojka okupljenih građana na protestima "Srbija protiv nasilja."

Međutim, Brnabić je sigurno pogriješila u svom govoru na skupštini i vjerovatno je htjela pozvati građane na večerašnji protest te je došlo do lapsusa kod premijerke.