Incident u Sarajevu
5.3k

Amerikanka privedena jer je pokazala srednji prst Bakiru Izetbegoviću

Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Američka državljanka i njen prijatelj iz Sarajeva jučer su privedeni na saslušanje u Policijsku upravu Centar zato što je ona iz automobila pokazala srednji prst prema pratnji Bakira Izetbegovića, člana Predsjedništva BiH i predsjednika SDA.

Kako javlja Dnevni avaz, Incident se dogodio u ulici Koševo, kada su Amerikanka i njen prijatelj krenuli na Bjelašnicu na izlet. U drugoj traci nalazili su se automobili iz Izetbegovićeve pratnje. U automobilu je bio i Izetbegović.

Kako je jedan od ljudi iz Izetbegovićeve pratnje ispričao policajcima, upravo je Izetbegović, nakon što su ga ostavili u zgradi Predsjedništva BiH, od njih tražio da pozovu policiju i zaustave automobil iz kojeg mu je djevojka pokazala srednji prst.

Foto: Dnevni avaz
Foto: Dnevni avaz

"Spustila je prozor i pokazala prst. Nije bilo nikakve zle namjere, nije ih napala, nije ih gađala kamenom, niti išta slično. Smijali smo se. Ipak sam joj rekao da to ne radi, nema potrebe. Rekao sam joj da je možda neko od naših političara i bio sam u pravu", rekao je za Dnevni avaz Amerikankin prijatelj dok je ona saslušavana u Policijskoj upravi Marijin Dvoru.

Kada su se spustili i krenuli prema FIS-u, tjelohranitelji su ih presreli i blokirali im prolaz. Onda su pozvali policiju i došle su dvije patrole. Ispred zgrade Kantona Sarajevo bilo je nekoliko policijskih službenika, tjelohranitelji, djevojka i njen prijatelj. A nakon službene zabilješke, policajci su djevojku i njenog prijatelja odvezli u policijsku stanicu.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova KS kazali su da su jučer u 11:55 sati policijski službenici II PU državljanki SAD-a L. F. P., rođenoj 1991. godine, nastanjenoj u SAD-u, izdali prekršajni nalog zbog drskog ponašanja, koji je prihvatila. O pomenutom događaju je upoznat sudija Općinskog suda u Sarajevu.