{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ajnadžić o problemu OŠ "Silvije Strahimir Kranjčević": Ako treba otkupit ćemo objekat

15.11.2016. u 12:12
27
20
Ajnadžić o problemu OŠ "Silvije Strahimir Kranjčević": Ako treba otkupit ćemo objekat
27
Načelnik Općine Centar prof. dr. Nedžad Ajnadžić na zahtjev menadžmenta razgovarao je sa predstavnicima OŠ "Silvije Strahimir Kranjčević" te roditelja i učenika ove škole. Povod razgovora su najave o deložaciji škole iz objekta u kojem se odvija nastavni proces.
Načelnik Ajnadžić je nakon sastanka naglasio da će se u narednih nekoliko dana prikupiti podaci na osnovu kojih će biti zauzet stav u vezi ovog problema.

"Poštujemo odluke suda jer smo i mi legalisti, ali smo istovremeno i na strani obrazovanja, nastavnika, roditelja i 228 učenika ove škole, i u tom kontekstu ćemo tražiti rješenje da se ispoštuju imovinsko-pravni odnosi, a da pri tome osiguramo nastavak obrazovnog procesa. Naš prijedlog je da zajedno sa Kantonom Sarajevo otkupimo objekat putem prava preče kupovine", istakao je Ajnadžić.

Ajnadžić je izrazio uvjerenje da će premijer KS, resorni kantonalni ministar i rukovodstvo Skupštine KS pronaći racionalno rješenje u korist 228 učenika.

"Apostrofiram da je konačno došlo vrijeme da se poštuje presuda Ustavnog suda FBiH koja nalaže da se predškolsko i osnovno obrazovanje vrati u nadležnost jedinica lokalne samouprave, i mi to jedva čekamo", naglasio je Ajnadžić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: