|

Advokat Nedeljka Lizdeka: Moj branjenik nema nikakve veze s ubistvom policajaca

Advokat Nedeljka Lizdeka: Moj branjenik nema nikakve veze s ubistvom policajaca
3
Klix.ba
22.7.2019. u 16:03
14
komentara
3

dijeljenja
Advokat Nedeljka Lizdeka: Moj branjenik nema nikakve veze s ubistvom policajaca
Aldin Lejlić, advokat Nedeljka Lizdeka, tvrdi da njegov branjenik nije pristao na saradnju s istražnim organima u predmetu ubistva sarajevskih policajaca.
Lizdek je jedan od osumnjičenih za krađu automobila Golf 5 na Trebeviću 2018. godine, a Lejlić tvrdi da on predmetu "Trebević" ni protiv koga nije dao nikakvu izjavu.

"U sporazumu koji je potpisao nije obavezan da svjedoči ni protiv koga u tom predmetu, niti protiv bilo koga drugog u bilo kojem drugom predmetu. On će odgovarati za ono što je uradio vezano za akciju 'Trebević' odnosno vezano za Golf 5. A što se tiče predmeta ubistva policajaca, nije istina da je Lizdek pritisnut ikakvim dokazima. On se u tom predmetu isključivo branio šutnjom. On nije svjedočio ni protiv koga, jer nema nikakva saznanja u tom predmetu budući da apsolutno nije umiješan u bilo koji aspekt tog predmeta", rekao je Lejlić.Podsjetimo, Kantonalni sud u Sarajevu potvrdio je u februaru optužnicu Tužilaštva KS protiv Nebojše Marinkovića, Lizdeka, Cicovića i Miloša Pavlovića zbog krivičnog djela razbojništva.

Reagirao je i Aleksandar Remić, advokat Nebojše Marinkovića, koji tvrdi da nema povezanosti Marinkovića sa slučajem ubistva policajaca.

"Nebojša Marinković uhapšen je tri dana prije ubistva policajaca i nemoguće je da on ima neke veze s tim. Od tada pa sve do danas je u pritvoru", kazao je Remić.

Također, advokat Đorđa Cicovića kontaktirao je redakciju i demantovao vijest.

"Obzirom na činjenicu da u dosadašnjem toku postupka u akciji Trebević Đorđe Cicović nije bio pomenut u bilo kojem kontakstu u vezi s ubistvom policajaca, oštro demantujemo sve informacije koje je portal Klix.ba objavio", rekao je advokat Kočo.
Prijavi grešku


Komentari (14)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...