|

Adis Pokvić sam ispisao uvredljive grafite i prijeteće poruke na svojoj kući u Gornjem Vakufu

Adis Pokvić sam ispisao uvredljive grafite i prijeteće poruke na svojoj kući u Gornjem Vakufu
3.951
Klix.ba
9.8.2019. u 10:04
555
komentara
3,9k

dijeljenja
Adis Pokvić sam ispisao uvredljive grafite i prijeteće poruke na svojoj kući u Gornjem Vakufu Adis Pokvić (Foto: Bugojno danas)
Adis Pokvić iz Gornjeg Vakufa ispisao je uvredljive grafite koji veličaju genocid u Srebrenici te brojne druge prijeteće poruke na automobilima i na kući svoje porodice, saznaje Klix.ba.
Policijski službenici MUP-a SBK su u saradnji s policijskim službenicima Federalne uprave policije (FUP) radeći na otkrivanju izvršilaca prijavljenog krivičnog djela izazivanja narodnosne, rasne i vjerske mržnje, razdora ili netrpeljivosti došli do saznanja da je riječ o lažnom prijavljivanju u vezi s navedenim krivičnim djelom.


Naime, opsežnim radnjama na terenu došlo se do materijalnih dokaza kao i priznanja oštećene osobe A. P. rođene 1987. godine, da je sama počinila radnje koje su okarakterisane kao djelo izazivanja narodnosne, rasne i vjerske mržnje, razdora ili netrpeljivosti.

Riječ je o Adisu Pokviću koji je čak i medijima licemjerno davao izjave nakon incidenta u Gornjem Vakufu o tome kako su natpisi katastrofalni i kukavički pokušavajući na taj način prebaciti krivicu na druge.Po kompletiranju predmeta protiv počinitelja će biti podnesen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu izazivanja narodnosne, rasne i vjerske mržnje, razdora ili netrpeljivosti iz člana 163 stav 1. KZFBiH.
Prijavi grešku


Komentari (555)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...