Dobio uslovnu kaznu
3

Tiger Woods proglašen krivim za bezobzirnu vožnju

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Poznati igrač golfa Tiger Woods osuđen je na jednogodišnju uslovnu kaznu nakon što se izjasnio krivim za bezobzirnu vožnju.

Woods je uhapšen u maju nakon što su ga policijski službenici pronašli u parkiranom Mercedesu nedaleko od njegovog doma na Floridi. Toksikološki nalaz je pokazao da je Woods uzeo nekoliko legalnih lijekova, kao i sastojak marihuane.

Četrdesetjednogodišnji golfer, koji je osvojio 14 značajnih titula, nije napravio veći uspjeh od 2008. godine.

Nakon što je priznao prekršaj i nagodio se, Woodsu je naređeno da se uključi u program odvikavanja od droge te da redovno vrši testiranja.

On je već odradio 50 sati dobrotvornog rada, a ako ga uspješno završi, ovaj slučaj će biti izbrisan iz njegovog dosijea. Međutim, ukoliko prekrši uslovnu kaznu, onda će završiti u zatvoru na 90 dana.

U snimku koji se pojavio na internetu na dan hapšenja Woods je nejasno razgovarao s policajcima. Kasnije je insistirao da nije pio alkohol, što se ispostavilo istinitim. Za dezorjentiranost je okrivio neočekivanu reakciju na kombinaciju lijekova koje je uzimao nakon operacije leđa.

Godine 2009. je Woods bio umiješan u bizarnu saobraćajnu nesreću u blizini njegovog doma u Orlandu. Incident je pokrenuo spekulacija o njegovoj vanbračnoj avanturi, nakon čega je okončao sedmogodišnji brak, ali i ostao bez unosnih sponzorskih ugovora.