Pehar ostao kući
30

Skokovi sa Gradskog mosta u Banjoj Luci: Igor Arsenić desetkama odbranio titulu

Klix.ba
Titulu osvojenu prošle godine u skokovima sa Gradskog mosta u Banjoj Luci odbranio je domaći takmičar Igor Arsenić koji je u finalnoj seriji dobio svih pet desetki i osvojio maksimaln broj bodova, saopćili su organizatori.

Sin legendarnog Nenada Arsenića, koji je prvi put slavio 1984. godine bio je najbolji i u prvoj seriji.

Drugo mjesto osvojio je također momak iz Banje Luke Đorđe Gajić, dok je treći bio Aleksandar Aleksić iz Užica. Banjalučka lasta poseban je skok koji se sa Gradskog mosta izvodi decenijama, a sudeći prema raspoloženju petočlanog žirija Arsenić ju je doveo do savršenstva.

"Mnogo sam sretan, kao i prošle godine. Pehar je ostao kod kuće i to je najbitnije. Konkurencija je bila zaista jaka, ali sam uspio da izvedem ono što sam zamislio", rekao je Arsenić.

Osim pehara i medalje za prvo mjesto dobio je i novčanu nagradu baš kao Gajić i Aleksić. Arsenić (21) je prvi takmičarski skok izveo prije šest godina, a od tada je redovan učesnik jedne od najprestižnijih manifestacija u gradu na Vrbasu. Počeo je da se takmiči i u regionu, a prošle godine prvi put skakao u Mostaru.

"Kada sam pitao takmičare za savjet, rekli su mi da je skok sa Starog mosta trenutak kada postajem muškarac. Zadovoljan sam svojim rezultatima u prethodnom periodu, a iduće takmičenje imam u Jajcu", rekao je Arsenić.

Skokovi sa Gradskog mosta održani su kao i uvijek u sklopu manifestacije "Ljeto na Vrbasu" koja ove godine doživljava 64. izdanje.

"Skokovi su zaštitni znak naše manifestacije koja je ove godine privukla na hiljade učesnika i posmatrača. Drago mi je što je Banja Luka položila ispit i što su mnogi turisti uživali u skokovima", rekao je direktor Turističke organizacije Banja Luka Ostoja Barašin.

Osim skokova, u nedjelju je održano još nekoliko manifestacija. Na plaži kod Zelenog mosta prijavljeni su se takmičili u pripremi najboljeg kotlića, Penjački klub "Soko" organizovao je penjanje po stijeni, a potom je stručni žiri birao najneobičniji plovni objekat.

Učesnici su zaista bili kreativni, pa su svi prisutni mogli da uživaju u pokušajima plovidbe neobičnih objekata. Sportski ribolovci također su pokazali svoje umijeće, a na programu su bile i trke dajak čamaca.

Do kraja "Ljeta na Vrbasu" ostala su još dva sportska takmičenja. U ponedjeljak u 17 sati počinje turnir u fudbalu na pijesku (Akvana) i traje do srijede navečer, dok je od petka do nedjelje, takođerna Akvani, turnir u odbojci na pijesku.