Legendarni Hrvat
1.5k

Ivica Kostelić na Bjelašnici vodi trening kamp mladih bh. skijaša

E. B.
Nakon austrijskih glečera, saradnja mladih bh. skijaša sa višestrukim svjetskim šampionom Ivicom Kostelićem se nastavlja trening kampom na Bjelašnici.

U okviru obilježavanja pet godina rada, razvoja i uspjeha Ski kluba NAŠ TIM, mladi takmičari uzrasta od 8 do 16 godina ovih dana provode treninge na Bjelašnici usvajajući znanje, iskustva i metodologiju svjetskog šampiona i osvajača olimpijskih odličja Ivice Kostelića.

Kroz ovaj trening kamp djeca takmičari, kao i bh. trenerski kadar, imaju priliku upoznati metode tehničkih, fizičkih i mentalnih priprema alpskih skijaša direktno kroz znanje, ekspertizu i lična iskustva Ivice Kostelića.

U sklopu ovog sportsko edukativnog programa večeras će u prostorijama Cinema City biti upriličena specijalna projekcija filma "Gnothi Seauton – Upoznaj samog sebe" i prigodno druženje sa Ivicom Kostelićem.

"Upoznaj samog sebe" nije samo priča o sportu, već priča o životu, volji, želji, upornosti i vjeri. Priča je to o najtrofejnijoj sportskoj porodici sa naših prostora, sniman kroz čak 23 godine njihovog života i rada. Upravo zahvaljujući Janici i Ivici, koji su svoju životnu priču ispričali u ovom filmu, njihova zemlja će ostati u cijelom svijetu prepoznata kao zemlja olimpijskih pobjednika.

Dolazak Ivice Kostelića u Sarajevo nastavak je saradnje započete ove sezone na austrijskim skijalištima, a ujedno je i prvi u nizu trening kampova koji ima za cilj popularizaciju Skijaškog centra Bjelašnica u takmičarkom skijanju, te vraćanja Sarajeva na svjetsku skijašku mapu.

Ivica je u karijeri osvojio četiri medalje sa olimpijskih igara i tri sa svjetskih prvenstava, a 2011. godine je bio najbolji skijaš svijeta kada je osvojio veliki Kristalni globus.

Projekcija filma "Gnothi Seauton - Upoznaj samog sebe" će se održati u Cinema Cityju s početkom u 18:30 sati.