PK Spid
440

Poruka plivača sa bazena Otoka: U vodi smo svi jednaki

FENA
Na Olimpijskom bazenu Otoka danas je održana završna manifestacija projekta "Integracija u društvo kroz plivanje", na kojoj učestvovalo je više od 100 plivača, među kojima je bilo 40 osoba sa invaliditetom.

Ovu manifestaciju su otvorili Sanja Bokun, projekt menadžerica UNDP-a u BiH i Ibrahim Hadžibajrić, načelnik Općine Stari Grad Sarajevo.

Plivački klub Spid ovim je ozvaničio završetak projekta "Integracija u društvo kroz plivanje!, u sklopu kojeg je u proteklih šest mjeseci bilo održano 100 časova plivanja za 20 osoba s invaliditetom iz Općine Stari Grad Sarajevo.

Cilj projekta je da osobe s invaliditetom kroz plivanje budu integrisane u društvo u kojem žive.

Upravo je uključivanje u društvo jedna od prioritetnih oblasti ReLOaD projekta i izuzetno sam ponosna što imam priliku vidjeti rezultate postignute u tako kratkom periodu. Bez obzira na poteškoće s kojima se bilo ko od nas susreće, dječaci i djevojčice koji su danas s nama pokazuju da u vodi možemo postići ono što želimo. Oni su primjer da su mogućnosti beskonačne kada ih podjednako pružimo svima izjavila je Sanja Bokun.

"Integracija u društvo kroz plivanje" realizuje se u sklopu projekta "Regionalni program lokalnedemokratije na zapadnom Balkanu ReLOaD", kojeg finansira Evropska unija, a implementira Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP).

Finansijsku i tehničku podršku implementaciji projekat pružila je i Općina Stari Grad Sarajevo, čiji su stanovnici i bili korisnici projekta, saopćeno je iz SPID-a.