|

Pomoćnica za sport Ministarstva civilnih poslova BiH u posjeti Olimpijskom komitetu BiH

Pomoćnica za sport Ministarstva civilnih poslova BiH u posjeti Olimpijskom komitetu BiH
3
K. H.
24.10.2019. u 16:48
2
komentara
3

dijeljenja
Pomoćnica za sport Ministarstva civilnih poslova BiH u posjeti Olimpijskom komitetu BiH
Gospođa Anđa Kalem-Perić, pomoćnica ministra Adila Osmanovića zadužena za državni sport je bila u zvaničnoj posjeti Olimpijskom komitetu Bosne i Hercegovine.
Predsjedništvo OK BiH, u sastavu prof.dr. Izet Rađo - predsjednik, i potpredsjednici g. Marijan Kvesić i g. Siniša Kisić, upoznali su pomoćnicu ministra MCP zaduženu za državni sport s mnogobrojnim projektima Olimpijskog komiteta BiH u ovoj godini.

Predsjednik i potpredsjednici OK BiH su posebno potcrtali odličnu organizaciju EYOF-a Sarajevo i Istočno Sarajevo, podršku najboljim sportistima BiH, njih 14, u njihovoj namjeri da se kvalifikuju na Olimpijske igre i Tokiju, renoviranju Olimpijskog muzeja, kao i mnogobrojnim projektima u kojima je OK BiH specijalni partner.Također je istaknuta zabrinutost sportskih strukovnih saveza BiH za njihovo funkcionisanje i finansiranje najboljih sportista BiH kako bi se adekvatno pripremili i kvalifikovali na prestižna takmičenja, kao što su Olimpijske igre, pogotovo u ovoj predolimpijskoj godini kada najvjerovatnije neće doći do implementacije granta MCP iz već poznatih razloga.

Predsjednik i potpredsjednici su stavili OK BiH na raspolaganje MCP-u kao kredibilnog partnera, koji želi zajedno sa MCP-om iznaći riješenja za jačanje bh.sporta i donošenja najboljih sistemskih riješenja.Na kraju posjete, pomoćnica ministra je obišla stalnu muzejsku postavku Zimskih Olimpijskih igara Sarajevo '84.
Prijavi grešku


Komentari (2)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...