Nije se proslavio
0

Osvajač olimpijske medalje učestvovao u kvizu Potjera, voditelj Lokas ga morao "podsjetiti" ko je

E. K.
Igor Boraska u kvizu Potjera (Foto: Screenshot)
Igor Boraska u kvizu Potjera (Foto: Screenshot)
Igor Boraska je diplomirani inžinjer mašinstva iz Splita te osvajač olimpijske medalje. Naime, on je bio član osmerca koji je došao do olimpijske bronze na Olimpijskim igrama 2000. godine, a pored toga nastupio je i na ZOI u disciplini bob.

Ljubitelj je kvizova, a prije nekoliko godina je nastupio u kvizu "Ko želi biti milijunaš" gdje je osvojio iznos od 33.000 KM.

Ovaj 54-godišnjak je sada svoje znanje okušao i u kvizu "Potjera" gdje nije bio tako uspješan budući da je u brzopoteznim pitanjima osvojio 2.000 eura.

Odlučio je braniti taj iznos protiv lovca Mladena Vukorepe, uspio je u tom naumu i pridružio se saigraču Goranu u završnoj potjeri.

Odgovorili su na samo sedam pitanja tačno, a na nekoliko pitanja su bili veoma blizu odgovora, no nedovoljno za lovca Mladena.

Zanimljivo, Boraska tokom predstavljanja nije želio spomenuti ništa u vezi sportskih uspjeha sve dok ga voditelj Joško Lokas nije morao "podsjetiti" na to.

Predstavio se kao diplomirani inžinjer i ljubitelj sporta i putovanja.

"Je li moguće da nam se ne želite predstaviti?! Svaka čast kako ste skromni, ali radi se o osvajaču olimpijske medalje", rekao je popularni voditelj.