EYOF 2019
13

Olimpijski komitet BiH organizuje simpozij "Nove tehnologije u sportu"

Klix.ba
Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine će 7. i 8. novembra 2018. godine u prostorijama Olimpijskog muzeja organizovati simpozij "Nove tehnologije u sportu".

Tema ovogodišnjeg NTS-a je "U susret Evropskom olimpijskom festivalu mladih EYOF 2019 Sarajevo i Istočno Sarajevo - Edukacija za volontere", a strateški partner za realizaciju će biti firma EYOF 2019 d.o.o.

60 volontera koji su selektirani kako bi pomagali i olakšali učešće olimpijskim komitetima za vrijeme trajanja Festivala će se kroz interaktivna predavanja i praktične radionice pripremiti da bi što bolje odgovorili zadacima koji ih očekuju.

Pored iskustava iz prakse i generalne edukacije o volonterizmu i EYOF-u općenito, naglasak će biti stavljen na komunikaciju, identitet, brendiranje države Bosne i Hercegovine i gradova, te promovisanje Olimpijskih vrijednosti i Olimpijske baštine BiH.

Na ovaj način Olimpijski komitet BiH će dati još jednu konkretnu kontribuciju realizaciji EYOF-a kako bismo pokazali da zajedničkim snagama možemo da odgovorimo visokim zahtjevima organizacije velikih sportskih događaja.

Organizacijom EYOF-a 2019 će se obogatiti turistička ponuda domaćim i inostranim gostima.