Pobjeda protiv Rudara
116

Zrinjski i Bilbija stavili tačku na najbolju sezonu jednog kluba u historiji Premijer lige BiH

K. H.
Foto: Screenshot/Arena Sport
Foto: Screenshot/Arena Sport
Ekipa Zrinjskog pobjedom protiv Rudara u Prijedoru rezultatom 2:0 završila je šampionsku sezonu 2021/2022 u kojoj su ispisali historiju i predvođeni napadačem Nemanjom Bilbijom odigrali najbolju sezonu jednog kluba u najjačem bh. nogometnom takmičenju.

Zrinjski je do nove pobjede, 26. u ovoj sezoni, stigao golovima u drugom poluvremenu, a oba puta strijelac je bio Nemanja Bilbija. Prvo je pogodio u 65. minuti, a nakon toga i u 85. minuti kada je mirno realizovao kazneni udarac.

Za Bilbiju je ovo bio 33. pogodak u ovoj sezoni kojim je i stavio tačku na ujedno i najbolju individualnu sezonu jednog igrača u Premijer ligi BiH i nema sumnje da je ova sezona u potpunosti obilježena igrama mostarskog kluba i njihovog napadača.

Statistika nakon utakmice između Rudara i Zrinjskog
Statistika nakon utakmice između Rudara i Zrinjskog

U samom finišu meča Rudar je ostao s igračem manje jer je Pekija dobio drugi žuti, odnosno crveni karton, a ovaj klub će naredne sezone igrati u Prvoj ligi RS-a, s obzirom na to da su ispali iz najjačeg društva bh. nogometa.

Što se tiče 33. kola, ranije je Velež na svom stadionu ubjedljivo slavio protiv Sarajeva rezultatom 3:0, a ostalo je još da se odigraju mečevi između Leotara i Tuzla Cityja, Posušja i Borca, Slobode i Željezničara te na kraju duel između Širokog Brijega i Radnika.

Rezultat i strijelac:

Rudar - Zrinjski 0:2 (Bilbija 65', 85')

Tabela:

Standings provided by SofaScore LiveScore