Počele pripreme
43

Zmajevi se počeli okupljati u Trening centru u Zenici pred utakmice s Italijom i Poljskom

E. M.
Foto: NFSBIH
Hairs Hajradinović (Foto: NFSBIH) (Foto: E. M./Klix.ba)
U Trening centru Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine u Zenici počelo okupljanje "A" reprezentativaca Bosne i Hercegovine kojim predstoje utakmice UEFA Lige nacija sa Italijom i Poljskom.

U Trening kamp NSBiH do sada je pristiglo sedam igrača, a među njima su i debitanti Branimir Cipetić, Vladan Danilović i Amir Hadžiahmetović.

Cipetić je kazao da je pozvao na martovsko okupljanje koje je otkazano zbog koronavirusa, ali da je danas konačno sa bh. timom.

"Jako sam sretan i ponosan zbog toga jer san svakog igrača je da nastupi za reprezentaciju. Ekipa je sastavljana od veoma kvalitetnih igrača koji nastupaju u jakim ligama i drago mi je da sam i ja tu“, izjavio je Cipetić.

Danilović je pojasnio da je iznenađen u pozitivnom smislu jer se spremio na okupljanje mlade reprezentacije, a potom je uslijedio poziv za "A" tim.

"Trudiću se maksimalno da opravdam očekivanja i pokažem da zaslužujem da budem ovdje. Velika je čast nastupati za 'U-21' reprezentaciju, a ovo je još jedan iskorak u karijeri i mnogo mi znači", poručio je Danilović.

Hadžiahmetović je kazao da je dugogodišnji trud doveo do sreće i prilike da se pokaže u najboljem svjetlu.

Oduševljenje zbog dolaska u nacionalnu selekciju nije krio ni Hadžiahmetović:

„Ekipa je dosta kvalitetna i vjerujem da će praviti dobre rezultate", izjavio je Hadžiahmetović.