Gaf medijske kuće
9

Ugledni beIN Sports povezao Adolfa Hitlera s Manchester Cityjem

Piše: N. K.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Ugledna svjetska medijska kuća beIN Sports napravila je gaf koji je izazvao dosta bure budući da je u istu rečenicu stavila engleskog prvaka Manchester Cityja i nacističkog vođu i čovjeka odgovornog za pokretanje Drugog svjetskog rata Adolfa Hitlera.

City je jučer pobjedom od 6:0 u finalu FA Cupa protiv Watforda došao do prve triplete u historiji engelskog nogometa kada su u pitanju samo domaći trofeji pa su se mediji utrkivali u originalnosti opisivajući uspjeh Građana.

"Domaća tripleta! Manchester City je otpuhao Watford sa 6:0 najvećom razlikom u finalu FA Cupa od 1903. godine. Iste godine je Henry Ford osnovao giganta automobilske industrije", pisalo je u originalnom tweetu beIN SPORTS-a.

Međutim, sporno je bilo ono što je stajalo odmah ispod jer su se uposlenici ovog medijskog giganta previše zaigrali u pokušaju da budu originalni.

"Te 1903. godine, 14-godišnji Adolf Hitler je razmišljao koju umjetničku školu treba upisati", stajalo je u objavi koja je izazvala brojne reakcije na Twitteru pa je i sama kuća bila primorana da tweet izbriše te da se oglasi i izvini nezadovoljnim pratiteljima.

"Izvinjavamo se zbog prethodnog tweeta. Ovo ni na koji način ne oslikava vrijednosti za koje se naša kuća zalaže ili koje sprovodi. Mjere će biti preduzete da se ovakva stvar ne bi nikad ponovila", stajalo je u saopštenju.