Idealan sagovornik
61

Trener Partizana odgovorio na pitanje za koga će navijati u baražu između BiH i Ukrajine

E. K.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Aktuelni trener beogradskog Partizana Igor Duljaj je u razgovoru za ukrajinske medije govorio o utakmici baraža za odlazak na Euro između BiH i Ukrajine.

Duljaj je idealan sagovornik budući da je veliki dio karijere proveo u ukrajinskom Šahtaru, a također je izuzetno blizak sa našim selektorom Savom Miloševićem.

Pohvalno je govorio o našem selektoru koga poznaje duži niz godina te je istakao da je savršen čovjek za našu reprezentaciju.

"Savo je veoma mirna osoba, on je idealan moderni trener. Razumije nogomet i dosta analizira svaku situaciju, mislim da je savršen čovjek za reprezentaciju. Ovo mu odgovara veoma dobro", rekao je Duljaj za ukrajinske medije te zatim govorio o pritisku kojeg Milošević osjeća.

"Sigurno je da postoji pritisak od strane navijača i novinara, ali Milošević je veoma miran zbog toga. On je privatno stabilna osoba, a također je isti i kao selektor. Bez obzira što je ovo bitna utakmica za BiH, mislim da on ne osjeća pritisak", dodao je.

Duljaj ne smatra da je Bosna i Hercegovina bez šansi u meču baraža za odlazak na Evropsko prvenstvo protiv Ukrajine.

"Milošević sa BiH ima pobjedu i tri poraza te će stoga nastojati da prekine taj niz i porazi Ukrajinu i plasira se na Euro, no reprezentacija Ukrajine sada ima puno dobrih igrača, mnogi od njih igraju standardno u svojim timovima tako da će to biti težak meč za oba sastava, a gledaoci će uživati u dobrom nogometu", poručio je Dulja koji je kasnije upitan za koga će navijati.

"Sigurno je da u Ukrajini ima mnogo igrača koje poznajem, ali sam također povezan sa Savom Miloševićem i Bosnom i Hercegovinom tako da je ispred mene težak izbor. Za mene bi bilo idealno da se obje reprezentacije plasiraju na Euro, no to je nemoguće. Navijam za oba tima", završio je.