Čudna odluka kluba
15

Trener njemačkog četveroligaša izbacio Köln i prvi je na tabeli, ali je dobio otkaz

K. H.
Dirk Lottner
Dirk Lottner
Tim koji se takmiči u četvrtom rangu njemačkog nogometa, Saarbrücken, otpustio je trenera Dirka Lottnera iako je ova ekipa trenutno prvoplasirana na tabeli i nedavno je savladala Kölna u okviru Kupa Njemačke.

Saarbrücken se trenutno nalazi na prvom mjestu na tabeli njemačke regionalne lige jugozapad sa 46 osvojenih bodova iz 19 odigranih utakmica, odnosno uz skor od 15 pobjeda, jedan remi i tri poraza.

Ovaj tim u posljednjih pet utakmica je zabilježio tri pobjede i dva poraza, a upravo su dva poraza kojima nisu značajno ugrozili prvo mjesto na tabeli presudili treneru Dirku Lottneru koji je dobio otkaz. Gledano na malo duže stane, ovaj tim je u posljednjih 15 utakmica ostvario ukupno 12 pobjeda.

Također, uspjeli su izbaciti Köln u prvom kolu Kupa Njemačke, ali to nije bilo dovoljno da ovaj trener zadrži svoj posao i kolo prije kraja jesenjeg dijela dobio je otkaz, baš kao i njegov pomoćnik Robert Roelofsen.

"Žao nam je što moramo povući ovaj potez, ali plasman u treću ligu je naš glavni cilj. Razvoj događaja posljednjih sedmica ne garantuje da će do toga i doći te smo se u skladu s tim odlučili za promjene", navode iz kluba.

Zanimljivo, klub će u posljednjem meču jesenjeg dijela s klupe voditi sportski direktor Marcus Mann.