"Nije greška, već peh"
27

Svi se hvatali za glavu: Igrač u Španiji postigao gol, dok je lopta išla u mrežu sudija je svirao kraj

K. H.
Foto: Screenshot/Twitter
Foto: Screenshot/Twitter
Na utakmici između Real Valladolida i Seville viđena je jedna potpuno nevjerovatna situacija nakon što su domaći igrači postigli gol u posljednjim sekundama prvog poluvremena, no dok je lopta išla prema golu, sudija je svirao kraj.

Spomenuta situacija se desila u 50. minuti prvog poluvremena, kada je sudija Ortiz Ariaz, 60 sekundi nakon što je istekla sudijska nadoknada u iznosu od četiri minute, svirao kraj prvog dijela, ne znajući da će loptu koja se odbila na nekih 30-ak metara domaći nogometaš sjajnim udarcem poslati u mrežu.

[TWITTER]1657808066962681856[/TWITTER]

Očekivano, uslijedili su veliki protesti domaćih igrača, no sudija je još prije udarca i dok se lopta vraćala digao ruku i svirao kraj igre u prvom dijelu, a kako je napad završio, može se reći da je donio ispravnu odluku, koliko god ona bila bolna za igrače Valladolida.

"Akcija je dobro protumačena, a ono što se desilo je stvar peha", rekao je za Marcu Alfonso Perez Burrull, stručnjak za suđenje u Španiji.

Da sve bude gore po domaći tim, oni su u drugom poluvremenu primili tri pogotka i na kraju doživjeli težak poraz od Seville, a trenutno se nalaze na 17. mjestu na tabeli sa 35 osvojenih bodova, samo bod više od Getafea.

Bez sumnje, do kraja sezone ih očekuje žestoka borba za opstanak, a upravo ovaj detalj na kraju bi im možda čak mogao i presuditi.

Tabela: