Radovi su započeli
93

Stadion u Konjicu dobija reflektore, Igman se sprema za drugu sezonu Premijer lige

D. P.
Tribine u Konjicu nedavno su renovirane (Foto: FK Igman)
Tribine u Konjicu nedavno su renovirane (Foto: FK Igman)
Fudbalski klub Igman Konjic sprema se za drugu u historiji sezonu u Premijer ligi Bosne i Hercegovine, a tim povodom počeo je proces osiguravanja reflektorske rasvjete na stadionu u Konjicu.

Gradski stadion u Konjicu korak po korak dobija sve ljepši sjaj. Nakon što je tokom sezone završena rekonstrukcija tribina te postavljene nove stolice, Igman je konačno zaigrao Premijer ligu na svom stadionu.

Povratak na svoj stadion značio je i znatno veću posjetu na domaćim utakmicama pa su tako dueli u Konjicu odigravani u pravoj nogometnoj atmosferi u proljetnom dijelu sezone.

Atmosferi i ugođaju doprinijet će i reflektori, čija izgradnja bi trebala početi uskoro. FK Igman je informisao javnost da je jučer započeo pripremne radove za postavljanje reflektora.

"Obavještavamo javnost da je dana 14. juna 2023. godine naš klub počeo s pripremnim radovima za postavljanje reflektorske rasvjete na Gradskom stadionu u Konjicu uz podršku Grada Konjica. Trenutno je u toku izvođenje inženjersko - geoloških i geomehaničkih istražnih radova potrebnih za izradu elaborata na nivou misije G-21", saopćeno je iz Igmana.

Uporedo s radovima na stadionu, FK Igman sklapa i igrački kadar za narednu sezonu. Vjerovatno i ono najvažnije, nedavno je potvrđeno da će Husref Musemić ostati u Igmanu i naredne sezone, a klub je jučer saopćio da je produžio saradnju s Aldinom Ćemanom i Amirom Velićem.