|

SP u Kataru: Završeno 75 posto radova na infrastrukturi

SP u Kataru: Završeno 75 posto radova na infrastrukturi
0
S
SRNA
20.11.2019. u 12:18
3
komentara
0

dijeljenja
SP u Kataru: Završeno 75 posto radova na infrastrukturi Foto: EPA-EFE
Završeno je 75 posto radova na infrastrukturi za Svjetsko prvenstvo u fudbalu u Kataru 2022. godine.
Organizatori su za potrebe Prvenstva izgradili čitavu novu mrežu podzemne i nadzemne željeznice, koja je izgrađena za dvije godine i jedna je od najbržih na svijetu.

U toku je gradnja hotela i propratnih sadržaja, a organizatori su objavili da su sa poznatom turističkom kompanijom MSC Cruises dogovorili dodatni smještaj za navijače.

Foto: EPA-EFE Foto: EPA-EFE


U luci u Dohi tokom Svjetskog prvenstva bit će usidrena dva velika kruzera koji zajedno imaju 4.000 kabina i mogu primiti više od 6.000 gostiju.

Za navijače će biti organizovan besplatan prevoz od brodova do stadiona, a Katar na ovaj način želi da ponudi navijačima dodatno iskustvo na Svjetskom prvenstvu, navode organizatori, a prenose sportski portali.

Organizatori ovog mundijala izloženi su napadima svjetskih medija zbog teških uslova u kojima rade građevinski i ostali radnici koji većinom dolaze iz siromašnih azijskih zemalja.

Foto: EPA-EFE Foto: EPA-EFE


Udruženja koja se bave ljudskim pravima tvrde da je tokom gradnje objekata poginulo na stotine ljudi koji žive u nehumanim uslovima i koji su slabo plaćeni, a rade i po 16 sati dnevno.

Takođe, već godinama se piše o navodnoj kupovini mundijala i velikom novcu koji je dat članovima Fife prije glasanja.

Takođe, prvi put, svjetsko prvenstvo u fudbalu bit će igrano u jesen - od 21. novembra do 18. decembra 2022.

Razlog prebacivanja turnira sa ljetnih mjeseci su vremenske prilike u Kataru i želja da se izbjegnu nesnošljive vrućine.
Prijavi grešku


Komentari (3)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...