Mediji pišu
54

Slaven Bilić pred novim angažmanom, ponudio se da vodi besplatno reprezentaciju Ukrajine

S. G.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Bivši hrvatski selektor Slaven Bilić bi nakon otkaza u Watfordu početkom prošlog mjeseca mogao zasjesti za kormilo reprezentacije Ukrajine, koju se navodno ponudio da vodi potpuno besplatno.

Turski CNN, koji pomno prati Bilića otkad je boravio na trenerskoj stolici Bešiktaša u periodu od 2013. do 2015., tvrdi da nekadašnji izbornik reprezentacije Hrvatske nije ni pitao za platu tokom pregovora s Ukrajincima.

Ukrajina nije pronašla novo ime na poziciji izbornika otkad je smijenjen Oleksandr Petrakov, a njegov privremeni nasljednik je Ruslan Rotan.

To bi, po svemu sudeći, mogao biti upravo Bilić, koji se sigurno sjeća neslavne epizode u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2010. koje Hrvatska u grupi sa Ukrajinom nije izborila.

Hrvatska je pod Bilićevom palicom tražila plasman na SP u JAR-u, a u konačnici je stigla do nedovoljnog trećeg mjesta, s bodom manje od drugoplasiranih Ukrajinaca, te šest manje od Engleza.

Vatreni su dvaput remizirali s Ukrajinom (0:0, 2:2) i bilo je jasno da će im upravo Ukrajina biti glavni konkurent do samog kraja kvalifikacija.

U nastavku su Ukrajinci senzacionalno savladali Engleze na svom terenu sa 1:0, dok je tim Gordi Albiona "isprašio" Hrvate sa visokih 5:1 i tako ih ostavili bez Mundijala te godine.