Premijer liga BiH
2

Širokom tri boda protiv Radnika, GOŠK slavio u Vitezu

Piše: K. H.
Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba
Vitez - GOŠK (Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Ekipa Širokog Brijega upisala je minimalnu pobjedu protiv Radnika na svojoj Pecari, dok je GOŠK kao gost slavio u Vitezu rezultatom 3:0.

Široki Brijeg od početka meča krenuo je agresivno prema golu gostiju iz Bijeljine, ali u prvom poluvremenu i pored nekih dobrih prilika nisu uspjeli savladati Lučića i stići do vodstva.

Ipak, ono što su u prvom poluvremenu nisu uspjeli, uradili su već u četvrtoj minuti nastavka, odnosno u 49. minuti kada Luka Menalo koristi sjajan centaršut Dine Ćorića s desne strane i glavom matira nemoćnog golmana Radnika.

Do kraja meča rezultat je ostao isti, te je ekipe Gorana Sablića upisala tri boda koja će ih ostaviti u vrhu tabele.

GOŠK je već u 12. minuti poveo u Vitezu protiv isotomenog domaćina. Ramić je iskoristio veliku grešku Livaje i pogodio za vodstvo svoje ekipe, da bi već u 21. minuti Bošnjak postigao i drugi pogodak za goste iz Gabele nakon što je bio siguran s bijele tačke. Penal je izborio bivši fudbaler Olimpika, Sarajeva i Zrinjskog, Rijad Kobiljar.

Pitanje pobjednika riješeno je u 69. minuti kada Ramić postiže svoj drugi, a za GOŠK treći pogodak kojim je svojoj ekipi osigurao tri veoma važna boda.