Ekskluzivno
339

Simon Rožman je novi trener FK Sarajevo, a Senijad Ibričić sportski direktor

E. B.
Senijad Ibričić i Simon Rožman
Senijad Ibričić i Simon Rožman
Slovenski nogometni stručnjak Simon Rožman je postao novi trener Fudbalskog kluba Sarajevo, a bivši bh. reprezentativac Senijad Ibričić sportski direktor Bordo tima, ekskluzivno saznaje Klix.ba.

Prije dvije sedmice Mirza Varešanović je smijenjen s mjesta šefa stručnog štaba Sarajeva nakon što je Bordo tim eliminisan u prvom pretkolu Konferencijske lige od gruzijskog Torpeda, a čelnici ekipe iz Titove 38b su dugo tražili njegovog nasljednika.

U međuvremenu ekipu je privremeno preuzeo Mensur Dogan koji se nije proslavio i pod njegovim vodstvom Bordo tim je poražen na Koševu od Sloge rezultatom 2:1 u prvom kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Lista kandidata za Varešanovićevog nasljednika je bila poduga - Husref Musemić, Nestor El Maestro, Ante Šimundža, Ante Čačić, Bruno Akrapović... svi su oni bili u jednom trenutku kandidati za užarenu klupu koševskog premijerligaša.

Šimundža je kotirao kao najvjerovatnije rješenje sve do jučer kada je portal Klix.ba prvi objavio informaciju da je ta opcija otpala, te da je Rozman novo rješenje za kojim je posegnuo predsjednik kluba Ismir Mirvić.

Rožman je 40-godišnji Slovenac koji je trenersku karijeru počeo prije devet godina vodeći Celje, a potom je bio na klupi Domžala, Rijeke, Maribora, ponovo Celja, te Domžala od juna prošle godine.

Slovenac se može pohvaliti sa dva osvojena trofeja - Kup Hrvatske je osvojio s Rijekom 2020., a Kup Slovenije s Domžalama 2017. godine.

Ibričić, koji je za Zmajeve odigrao 43 utakmice, je završio karijeru pred Rožmanov dolazak prošlog ljeta, te je odmah preuzeo poziciju sportskog direktora Domžala.

Kako saznajemo, Mirvić je obavio razgovore s obojicom s obzirom da Sarajevo trenutno nema sportskog direktora, te je jučer postignut dogovor, a danas bi u 18 sati saradnja trebala biti i službeno objavljena.