Odabrao 23 igrača
24

Selektor Portugala precrtao jednog nogometaša za večerašnji spektakl u Zenici

E. K.
(Foto: EPA)
(Foto: EPA)
Selektor nogometne reprezentacije Portugala Roberto Martinez je odabrao 23 nogometaša koji će biti u konkurenciji za večerašnji duel protiv Bosne i Hercegovine.

Van spiska nogometaša koji konkurišu za večerašnji duel je ostao defanzivac Wolverhamptona Toti Gomes koji će morati sačekati drugu priliku za debi u nacionalnom dresu.

Spisak nogometaša koji su u konkurenciji za večerašnji duel:

Golmani: Rui Patricio, Jose Sa, Diogo Costa.

Odbrana: Nelson Semedo, Antonio Silva, Ruben Dias, Goncalo Inacio, Diogo Dalot, Joao Cancelo.

Vezni red: Joao Neves, Joao Palhinha, Bruno Fernandes, Bernardo Silva, Danilo, Pedro Neto, Otavio, Ruben Neves, Vitinha.

Napad: Cristiano Ronaldo, Goncalo Ramos, Joao Felix, Rafael Leao, Diogo Jota.

Ovaj 24-godišnjak je tako još jednom izostavljen sa spiska od 23 nogometaša koji konkurišu za duel na stadionu Bilino polje baš kao i u petak kada je Portugal pobijedio Slovačku rezultatom 3:2 na stadionu Dragao.

Stoper koji može igrati i na poziciji lijevog beka ima mogućnost nastupanja i za selekciju Gvineje, a ovo mu je treći put da je pozvan od španskog stručnjaka na klupi Portugala, no sačekaće još priliku na prvi nastup u reprezentaciji.

Duel Bosne i Hercegovine i Portugala je na rasporedu večeras sa početkom u 20:45 sati na stadionu Bilino polje u Zenici uz direktan prijenos na BHT i tekstualni prijenos na portalu Klix.ba.

Glavni sudija meča je Halil Umut Meler iz Turske.

Nakon sedam kola Portugal se već kvalifikovao na Euro kao prvoplasirana selekcija u grupi J sa 21 bodom, osam više od Slovačke na drugom mjestu.

Luksemburg je trećeplasirani sa 11 bodova, Bosna i Hercegovina ima devet, Island sedam, a Lihtenštajn je posljednji bez bodova.