"Selekcija za primjer"
83

Selektor Portugala kao rijetko ko nahvalio Zmajeve, veliko priznanje odao i Hadžibegiću

H. H.
Roberto Martinez u razgovoru s Cristianom Ronaldom (Foto: EPA-EFE)
Roberto Martinez u razgovoru s Cristianom Ronaldom (Foto: EPA-EFE)
Selektor Portugala Roberto Martínez najavio je sutrašnji meč sa reprezentacijom BiH, istakavši da su Zmajevi izuzetno kvalitetan tim.

Kao rijetko koji protivnički selektor u prošlosti, Martinez je pohvalio bh. nogometaše, ali i selektora Faruka Hadžibegića.

"Mislim da je BiH vrlo konkurentna ekipa i primjer kao reprezentacija. Njihov selektor je trener sa taktičkom jasnoćom, koji vrlo jasno koristi igrače. Mješavina mladih igrača, sa iskustvom. To je jak tim. Imao sam priliku da radim sa bh. igračima i znam da oni zaista uživaju igrati za reprezentaciju. To je tim sa jakim intenzitetom i načinom igre i prilika je da vidimo naš nivo", rekao je Martinez.

Dodao je da su portugaski igrači radili jako dobro na treningu i da imaju vrlo jasnu ideju za sutrašnju utakmicu.

"Imamo još jedan trening i ne znam ko će sutra igrati. Teško mi je dati odgovor. Moramo da imamo sve igrače spremne. Utorak je bio važan, srijeda najvažnija, a današnji trening je finale. Sutra vam mogu dati tačan odgovor", rekao je selektor Portugala, koji je najavio napadačku igru protiv Zmajeva.

Susret Portugal - BiH se igra u subotu s početkom u 20:45 sati. Tri dana kasnije Zmajevi će ugostiti Luksemburg u Zenici.