Potvrđeno za Klix.ba
264

Savo Milošević više nije selektor Zmajeva, Sergej Barbarez prvi kandidat za nasljednika

E. B.
Sergej Barbarez (Foto: Instagram)
Sergej Barbarez (Foto: Instagram)
Nogometni savez Bosne i Hercegovine je odlučio ne produžiti saradnju sa dosadašnjim selektorom Zmajeva Savom Miloševićem, a prvi kandidat za njegovog nasljednika je Sergej Barbarez, potvrđeno je za Klix.ba.
Milošević se nije uspio sa reprezentacijom Bosne i Hercegovine plasirati na Euro, što mu je bio zacrtani cilj, te čelnici Nogometnog saveza BiH nisu odlučili produžiti saradnju sa njim.

Kako je potvrđeno za Klix.ba, u igri za Miloševićevog nasljednika je više kandidata, a najozbiljniji je Sergej Barbarez.

Pedesetdvogodišnji Mostarac do sada nije vodio nijedan klub, a već godinama je bio velika želja navijača naše reprezentacije.

Barbarez je ikona reprezentacije BiH i legendarni kapiten, a u periodu od 1998. do 2006. godine je upisao 47 nastupa i postigao 17 pogodaka.

Igračku karijeru je počeo u Veležu, a po izbijanju agresije na BiH otišao je u Njemačku gdje je igrao za Hannover, Union Berlin, Hansu Rostock, Borussiju Dortmund, HSV i Bayer Leverkusen.

Svojevremeno je bio jedan od najboljih napadača u njemačkoj Bundesligi, a najbolji strijelac lige je bio u sezoni 2000/2001.

Kako saznajemo, predsjednik Nogometnog saveza BiH Vico Zeljković se trenutno nalazi na UEFA-inom sastanku, a završni pregovori s kandidatima za Miloševićevog nasljednika će se obaviti kada se on vrati u Bosnu i Hercegovinu.