"Bez seksualnog sadržaja"
21

Rubiales objasnio skandal koji je potresao španski nogomet: Poljubio sam je kao svoju kćerku

D. P.
Rubiales se oglasio pred kamerama (Foto: Screenshot)
Rubiales se oglasio pred kamerama (Foto: Screenshot)
Sada već bivši predsjednik Nogometnog saveza Španije Luis Rubiales otvorio je dušu o skandalu koji je potresao španski i svjetski nogomet nakon što je poljubio nogometašicu Jennifer Hermoso bez njenog pristanka.

Rubiales je slavio osvajanje titule prvaka svijeta sa ženskom reprezentacijom Španije tako što je u usta poljubio nogometašicu Jenni Hermoso, a nakon toga je dobio suspenziju bavljenja nogometom u naredna tri mjeseca od UEFA-e.

Na prvu, odbio je dati ostavku na mjesto predsjednika Nogometnog saveza Španije, ali je prekjučer to uradio. Također, dao je ostavku i na mjesto potpredsjednika UEFA-e.

Nakon toga, konačno se oglasio u 90-minutnom videorazgovoru za Talk TV kod uglednog novinara Piersa Morgana. Objasnio je šta se tada dogodilo poručivši da u poljupcu nije bilo nikakvog seksualnog sadržaja.

"Nije bilo nikakve štete, nikakvog seksualnog sadržaja, nikakve agresije niti bilo čega sličnog. Značaj poljupca za Jenni bio je potpuno isti kao značaj za neku od mojih kćerki. Između prijatelja i porodice, to je veoma, veoma uobičajeno", rekao je Rubiales.

Dojučerašnji predsjednik Nogometnog saveza Španije dodao je da je to bio "vrlo sretan trenutak slavlja i euforije", ali da ga danas ne bi nikada ponovio.