Ne vidi ništa sporno
34

Rubiales na sudu o slučaju "poljubac": I mene su igračice dirale po stražnjici kada su me bacale u zrak

E. B.
Luis Rubiales
Luis Rubiales
Počelo je suđenje nekadašnjem predsjedniku Nogometnog saveza Španije (RFEF) Luisu Rubialesu kojeg je nogometašica Jennifer Hermoso optužila za seksualni napad.

Rubiales je slavio osvajanje titule prvaka svijeta sa ženskom reprezentacijom Španije tako što je u usta poljubio nogometašicu Jenni Hermoso, a nakon toga je podnio ostavku na mjesto predsjednika Nogometnog saveza Španije i potpredsjednika UEFA-e.

Hermoso ga je tužila za seksualni napad, a danas je Rubiales i pred sudom ponovo ono što tvrdi od početka - Hermoso mu je dala dozvolu, te da je on to uradio na prijateljskoj osnovi i kao znak iznimne sreće zbog osvajanja Svjetskog prvenstva.

"Grlio sam igračice i trenera kada je ona naišla. Prišla mi je i zagrlila me, potom me je podigla i napravila gestikulaciju kao da će pasti. Sve se dogodilo tokom razgovora u kome sam je podsjetio da bez nje ne bismo osvojili Svjetsko prvenstvo. Pitao sam je za poljubac i ona je rekla da je to u redu", rekao je Rubiales.

Rubiales je još jednom istakao da u njegovom gestu nije bilo ničeg seksualnog.

"Kada god je u prilici, ona me zagrli me i ja isto zagrlim nju. Nema u tome ništa više od toga. Dvije, tri minute kasnije, sve igračice su me podigle i bacile me u zrak. Nisam im rekao da ne bi smjeli da dodiruju, izvinite na mom izražavanju, moju zadnjicu, moja koljena ili moja leđa. Osvojili smo Svjetsko prvenstvo i vladala je nevjerovatna euforija i sreća, sve što se dogodilo je bilo prirodno, kao kada biste dobili jackpot na lutriji ili čuli da je završen rat u Ukrajini. Sve te reakcije su bile spontane", rekao je Rubiales na današnjem ročištu.

Suđenje bi trebalo trajati do kraja iduće sedmice, a pored nogometašica na njemu će se pojaviti i drugi visoki čelnici RFEF-a.