Reakcije trenera na derbi
121

Rožman: Nismo udarili tamo gdje smo trebali udariti; Ivanković: Ovo nisu igrači, ovo su superjunaci

N. M.
Foto: G. Š./Klix.ba
Foto: G. Š./Klix.ba
Nogometaši Sarajeva poraženi su večeras u derbiju 18. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine poraženi od Zrinjskog na stadionu Pod Bijelim brijegom.
Slavili su Plemići rezultatom 2:0, strijelci su bili Nemanja Bilbija i Damir Zlomislić, a komentar na utakmicu dao je trener Bordo tima Simon Rožman.

"Čestitam Zrinjskom. Iskoristll su šta su imali. Zadovoljan sam prvom i drugom trećinom terena, a igrači nisu bili na razini u završnici. Iskontrolirali smo sve ostalo, a nismo udarili tamo gdje smo trebali udariti. Vezna linija nije bila raspoložena i ne možeš bolje proći od ovoga"; rekao je Rožman.

Najavio je i promjene tokom zimske pauze jer su nogometaši pod njegovim vodstvom, kako kaže, dobili dovoljno vremena da se dokažu.

"Prepoznao sam gdje, kad i s kim mogu. Biće napravljena doselekcija igrača jer su svi dobili dovoljno prilike da pokažu zašto su tu. Mislim da smo napravili puno toga u dobrom smjeru, mada nismo sasvim zadovoljni. Sada dolaze pripreme, bazični dio. Najbitnije je da sam upoznao ligu, stvari, sve što se dešava, i ono što je najbitnije je da sam upoznao svoj tim", dodao je Rožman za Arenu Sport.

Potom je izjavu dao i trener Zrinjskog Mario Ivanković.

"Osim prvih loših 20 minuta, gdje je Sarajevo bilo bolje, uspostavili smo inicijativu i bili bolji. Imali smo penal i većina bi ekipa palo nakon promašaja, a mi smo krenuli još jače i bolje. Odigrali smo tih 20 minuta na jako visokom nivou i dali dva gola, a u nastavku smo se dogovorili da čuvamo rezultat. Ovo nisu igrači, ovo su superjunaci. Kada vidite da neko ovako čupa nakon 32 odigrane utakmice... Treba im skinuti kapu i čestitati na pobjedi. Bili smo spretniji i sretniji i zasluženo pobijedili 2:0", istakao je Ivanković.

Za klubove u Premijer ligi BiH slijedi duga zimska pauza, koja će biti okončana 17. februara. Tada će Zrinjski u goste Željezničaru na Grbavici, dok će Sarajevo dočekati Široki Brijeg.