Rađa li se nova zvijezda?
2

Rooneyjev sin završio sezonu s nevjerovatnom statistikom za United: Može li biti bolji od oca?

D. P.
Kai Rooney igra sjajno za akademiju Uniteda (Foto: Manchester United Academy)
Kai Rooney igra sjajno za akademiju Uniteda (Foto: Manchester United Academy)
Nevjerovatna statistika Kaija Rooneyja, sina legendarnog napadača Manchester Uniteda Waynea Rooneyja, natjerala je fanove da se zapitaju da li će mladi napadač biti čak i bolji od svog slavnog oca.

Kai Rooney opravdao je velika očekivanja kada se pridružio akademiji Manchester Uniteda. Čini se da ga nije usporio pritisak nakon što je prešao u mlađe kategoprije Crvenih đavola jer su bila velika očekivanja i mediji su često stavljali to breme poređenja sa slavnim ocem.

Wayne Rooney stigao je u Manchester United kao supertalentovani klinac iz Evertona, dok je imao 18 godina. Za 13 godina na Old Traffordu postigao je 253 gola i tako postao klupski rekorder te jedna od najvećih legendi ovog slavnog kluba.

No, čini se da je i njegov sin Kai (13) iznimno talentovan napadač te da je naslijedio instinkt prekaljenog strijelca kao što je Wayne bio.

Mladi Kai je u prvoj sezoni Manchester Uniteda s 13 godina postigao 56 golova i 28 asistencija. To je uspio u periodu od juna 2022. godine do ovog ljeta.

Izdvaja se nastup u derbiju protiv Liverpoola (poraz 4:5) u kojem je postigao sva četiri gola za Unitedove klince, ali i gol u finalu Nacionalnog kupa protiv Manchester Cityja u kojem je njegov tim slavio rezultatom 2:0 u kojem je i proglašen za igrača utakmice.

Navijači Uniteda na društvenim mrežama ostali su u nadi da će biti još bolji od svog slavnog oca, iako je to gotovo nemoguće prognozirati. Bilo kako bilo, mladom Kaiju bit će potrebno da učini zaista mnogo kako bi se mogao smatrati nasljednikom legendarnog engleskog napadača.