Veliki potencijal
189

Rijad Sadiku na listi 60 najvećih talenata svijeta: Ovo je dodatni motiv za dalji rad

Piše: Edin Isanović
Foto: FK Sarajevo
Foto: FK Sarajevo
Rijad Sadiku (17), nogometaš FK Sarajevo i član juniorske reprezentacije BiH, uvršten je na listu 60 najvećih evropskih talenata, rođenih 1998. godine i kasnije, po izboru arapskog portala Sportivo360.com.

Osim Sadikua, među najboljim defanzicima u tom uzrastu na listi su također navedeni Jordi Mboula, Petko Hristov, Joao Felix, Dan Axel Zagadou ... Pomenuti portal opisao je Sadikua kao nogometaša kojeg odlikuje spretnost u otklanjanju opasnosti u odbrani.

"Miran i čvrst u zadnjoj liniji sa odgovarajućom visinom, izgrađuje akcije u napadu sa kratkim i dugim pasovima. To je vjerovatno tip igrača kakav želi većina trenera u ovom trenutku”, navodi se u opisu.

Bez dvojbe, Sadiku je jedan od najboljih mladih nogometaša u BiH i perspektiva je tima s Koševa.

"Velika je čast što sam se našao na ovom odabranom spisku 60 nogometaša najtalentovanijih na svijetu. Ovo je samo još dodatni motiv za rad i dalje dokazivanje. BiH je uvijek bila zemlja puna talentovanih mladih igrača kojima samo treba šansa i prilika za dokazivanje. Mladi igrači trebaju podršku i treba imati više vjere u njih kako bi jednoga dana postali vrhunski igrači i dostojanstveno predstavljali našu zemlju'', istakao je za Klix.ba Sadiku koji bi u uskoro mogao dobiti šansu da zaigra za prvi tim FK Sarajevo.

Također, ovaj nogometaš oduševio je regiju u maju ove godine u okršaju BiH i Srbije na Evropskom prvenstvu u Hrvatskoj. Sredinom prvog poluvremena povrijedio se reprezentativac Srbije Slobodan Tedić. Mladi Orlić morao je van igre, ali nije mogao hodati pa mu je u pomoć priskočio Rijad Sadiku.