Poraz u Mostaru
149

Repuh: Okrećemo se Kupu, nadamo se jednom trofeju

Piše: O. T.
Foto: Harun Muminović/Klix.ba
Foto: Harun Muminović/Klix.ba
Pomoćni trener Sarajeva Senad Repuh nakon poraza od Zrinjskog u 8. kolu Lige za prvaka BiH kazao je da se Sarajevo "okreće prema finalu Kupa Bosne i Hercegovine".

Sarajevo je u Mostaru poraženo rezultatom 3:2 čime je svoje šanse za osvajanjem titule u Premijer ligi sveo na minimum. Pred Bordo timom je uzvratna utakmica finala Kupa Bosne i Hercegovine protiv Širokog na Pecari. Prvi meč na Koševu pripao je Širokom koji je slavio sa 1:0.

"Možemo biti zadovoljni sa puno golova. Nije bilo puno šansi, ali jeste golova. Danas je realizacija bila na nivou u obje ekipe. Na našu nesreću Zrinjski je danas imao više sreće. Mi im želimo puno sreće i u nastavku, mi se okrećemo Kupu i nadamo se jednom trofeju. I danas se osjetio umor kod naših igrača, ali idemo dalje", rekao je Repuh.

Sarajevo naredne srijede gostuje Širokom u finalu Kupa, a onda na svom terenu igra protiv Željezničara u Ligi za prvaka. U posljednjem kolu Sarajevo gostuje Krupi. Bordo tim trenutno ima tri boda manje i utakmicu više od Željezničara.