Problem za United
22

Rashford se povrijedio nakon samo 15 minuta na terenu, upitan za meč protiv Liverpoola

E. B.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Manchester United je prošao u četvrto kolo FA Cupa pobjedom nad Wolverhamptonom rezultatom 1:0 u ponovljenom susretu, no navijači Crvenih đavola nemaju mnogo razloga za slavlje.

Ole Gunnar Solskjaer je na teren na Old Traffordu poslao kombinovani sastav, a najbolji strijelac kluba Marcus Rashford je zbog lakše povredesusret počeo na klupi za rezervne igrače.

Rezultat je u 63. minuti glasio 0:0, te je Norvežanin odlučio riskirai i poslati Rashforda na teren umjesto Daniela Jamesa.

Samo četiri minute Juan Mata je pogodio za, ispostavit će se, konačnih 1:0, ali je u 79. minuti cijeli Old Trafford zanijemio kada je Rashford prilikom jednog duela dobio udarac u leđa nakon čega je ostao ležati na terenu.

Ljekari su mu pokušali pružiti pomoć kako bi napadač Uniteda mogao nastaviti meč, no ubrzo su signalizirali Solskjaeru da Rashford ne može nastaviti igru, te je on odmah zamijenjen i u igru je ušao Jesse Lingard.

Ukoliko se ispostavi da je Rashfordova povreda ozbiljnije povrede on će propustiti najveći engleski derbi kada u nedjelju u 17:30 na Anfieldu u Premiershipu Crveni đavoli budu gostovali kod Liverpoola.