Oproštajna poruka
435

Rahmanović prešao u Konyaspor, Sarajevo mu poželjelo sreću u nastavku karijere

H. H.
Rahmanović je dogovorio jednoipogodišnju saradnju s Konyasporom (Foto:Instagram)
Rahmanović je dogovorio jednoipogodišnju saradnju s Konyasporom (Foto:Instagram)
FK Sarajevo zvanično je potvrdio da će Amar Rahmanović nastaviti karijeru u redovima turskog superligaša Konyaspora.

Nakon tri i po godine boravka na Koševu, 26-godišnji igrač dogovorio je jednoipogodišnju saradnju sa Konyasporom, uz mogućnost produženja saradnje na dodatnu godinu.

"Amar Rahmanović u Sarajevo je stigao iz NK Celje, a predstavljao je neizostavnu kariku šampionskog Sarajeva. U bordo dresu upisao je ukupno 102 nastupa. Našem Amaru se zahvaljujemo na ostavljenom srcu na terenu uz najljepše želje u nastavku karijere", poručili su iz kluba s Koševa.

Reprezentativac BiH tim povodom uputio je oproštajnu poruku u kojoj se zahvalio dojučerašnjim saigračima, svim trenerima, kompletnom kolektivu FK Sarajevo i vjernim navijačima.

"Želio bih se zahvaliti svim uposlenicima, trenerima koji su me trenirali, kao i navijačima koji su uvijek bili uz nas i volio bih da nastave pratiti ove fantastične momke ka ostvarenju cilja. Hvala i saigračima, velikim ljudima i igračima, bez kojih ovo ne bi bilo moguće. Dio mog scra uvijek će ostati na Koševu i nadam se da se vidimo u maju ispred Vječne vatre", kazao je Rahmanović.

Podsjetimo, Rahmanović je u dresu Sarajeva od jula 2017. godine do danas odigrao ukupno 102 utakmice u kojima je 28 puta bio strijelac, a 25 puta je bio asistent.

S obzirom da mu na kraju sezone ističe ugovor, aktuelni prvak neće moći računati na preveliku odštetu, a jedan od najboljih igrača Premijer lige u Konyi će se pridružiti koloniji bh. igrača koju čine Ibrahim Šehić, Marin Aničić, Amir Hadžiahmetović i Deni Milošević.