Nogomet
40

Radosav Aleksić se vratio u Premijer ligu i potpisao za Travnik

Piše: D. B.
Nakon što je ljetos napustio Zrinjski, srbijanski nogometaš Radosav Aleksić u protekloj polusezoni nije imao angažman, no, ponovo se vratio u BiH i potpisao ugovor s NK Travnik.
Aleksić je nakon raskida ugovora sa Zrinjskim imao nekoliko ponuda, no, ni jedna od njih nije realizirana.

"Poslije odlaska iz Zrinjskog sam dobio nekoliko ponuda iz inozemstva, ali se nažalost sve izjalovilo, tako da sam odlučio pauzirati do januara. Iako nisam igrao takmičarske utakmice, trenirao sam naporno i fizički sam spreman. Ipak, trebat će mi malo vremena da se vratim u takmičarsku formu", izjavio je Aleksić za portal Klix.ba.

Njegov novi klub je NK Travnik s kojim je dogovorio saradnju do kraja sezone.

"Kontakt s Travnikom sam uspostavio preko Feđe Dudića s obzirom na to da se znamo još iz perioda kad smo bili saigrači u Slaviji. Potpisao sam ugovor do juna i zadovoljan sam ponuđenim uslovima", rekao je srbijanski nogometaš.

Pred igrače Travnika je postavljen jasan cilj, a to je opstanak u Premijer ligi BiH.

"Od nas se očekuje da osiguramo ostanak u najvišem rangu takmičenja. Iskreno se nadam da ću doprinijeti ostvarenju tog cilja", kazao je novi nogometaš Vezira.

Izdvojio je kandidate za titulu, kao i ekipe koje bi mogle preseliti u niži rang takmičenja na kraju sezone.

"Što se tiče titule, kandidati su Zrinjski, Sarajevo i Široki Brijeg, a kad je riječ o ispadanju, Mladost iz Obarske i Radnik su u najtežoj poziciji", završio je Aleksić.