Odlazak Nestorovića
3

Radnik iz Bijeljine ostao bez trenera uoči važnog meča sa Željezničarom

K. H.
Darko Nestorović (Foto: D. S./Klix.ba)
Darko Nestorović (Foto: D. S./Klix.ba)
Darko Nestorović podnio je ostavku na mjestu šefa stručnog štaba FK Radnik te će tim iz Bijeljine bez dosadašnjeg trenera dočekati izuzetno važan meč protiv Željezničara koji se igra u nedjelju.

Nestorović je informaciju o svom odlasku iz kluba saopćio na sjednici Upravnog odbora, a razlog su loši rezultati u posljednje vrijeme te generalno loša atmosfera oko kluba.

Bivši selektor mlade reprezentacije BiH preuzeo je Radnik nakon odlaska Slavke Petrovića u jesenjem dijelu prvenstva Premijer lige BiH, no klub nije uspio značajno popraviti rezultate i jasno je da ih očekuje izuzetno težak zadatak da pokušaju ostati u društvu najboljih.

Nestorović je treći trener koji je napustio klupu svog kluba u drugoj polusezoni, a podsjećamo, ranije su to uradili Gradimir Crnogorac na klupi Slobode te Amar Osim na klupi Željezničara. Na klupi Radnika ovaj stručnjak je u ovoj sezoni sjedio na deset utakmica, a ostvario je dvije pobjede, tri remija i pet poraza.

Radnik je trenutno na 10. poziciji na tabeli Premijer lige BiH sa 20 osvojenih bodova, koliko ima i Olimpik koji je u zoni ispadanja, a oba tima imaju četiri boda manje od Mladosti koja je na devetom mjestu te Krupe koja ima 16 bodova.

Vezani članci