Službeno potvrđeno
0

Poznato kako će se zvanično zvati najmoderniji stadion na Balkanu, izgradnja koštala 80 miliona eura

S. G.
Foto: NK Osijek
Foto: NK Osijek
Novoizgrađeni stadion Nogometnog kluba Osijek u ovom gradu nosit će zvanični naziv "Opus Arena", objavio je ovaj hrvatski prvoligaš.
"Mađarski holding Opus Global, koji je između ostalog aktivan u sektorima građevine, energetike, poljoprivrede, prehrambene industrije i turizma, otkupio je višegodišnje pravo na korištenja imena novog stadiona NK Osijek", poručeno je iz tima iz Slavonije.

Ovo sjajno nogometno zdanje slovi za najmoderniji i najnoviji stadion u ovom dijelu Evrope čija je izgradnja koštala oko 80 miliona eura.

Zadovoljava UEFA-in standard 4. kategorije, posjeduje 13.005 natkrivenih sjedećih mjesta, 454 VIP mjesta, devet Sky Boxeva i jedini je potpuno natkriveni stadion u Hrvatskoj.

Osim za nogomet, stadion se može koristiti i za druge događaje poput koncerata, konferencija, izložbi, prezentacija, priredbi…

Prva službena utakmica na Opus Areni bit će odigrana 22. jula ove godine kada od 21 sat Osijek dočekuje Slaven Belupo u okviru 1. kola nove sezone HNL-a.

Interesantno da će Osiječani u drugom pretkolu Konferencijske lige igrati upravo sa jednim mađarskim timom Zalaegerszegom.