Fenomenalan gol
35

Pogledajte makazice Antonija Vidovića: Napadač Orašja kopirao Ronaldov potez

Piše: O. T.
Cristiano Ronaldo je osvojio svijet nakon što je popularnim udarcem makazicama postigao gol protiv Juventusa u Ligi prvaka, a možda još ljepši gol postigao je Antonio Vidović, napadač Orašja koji je fenomenalno pogodio u meču Prve lige FBiH protiv Čapljine.

Orašje je na domaćem terenu Goal savladalo Čapljinu rezultatom 3:1 u 20. kolu Prve lige FBiH, a Vidović je postigao dva gola za svoj tim.

O jednom od tih golova posebno će se pričati, jer je Vidović topovskim udarcem makazicama matirao gostujućeg golmana, a njegovi igrači su se nakon gola doslovno hvatali za glavu.

Gol je još interesantniji zbog činjenice da je Ronaldo samo noć prije u pobjedi Real Madrida nad Juventusom (3:0) u Torinu u prvoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka postigao sličan pogodak.

Ronaldu se nakon pogotka makazicama naklonio cijeli svijet, a navijači Juventusa su mu ustali na noge. Vidovića je uživo gledalo manje od 200 navijača, neće dobiti ni približno velike pohvale iako ih zaslužuje, ali će sigurno i njegov gol biti zapažen u evropskom nogometnom miljeu.

Vidović je tokom karijere, pored Orašja, nastupao za Metalleghe, Čelik, Zvijezdu iz Gradačca, Cibaliju... Riječ je o 28-godišnjem nogometašu koji igra na poziciji napadača i koji je u 18 ligaških mečeva ove sezone postigao 10 golova.